(Plog) Van prik tot pret

IMG_6362
Vanochtend werd ik wakker en voelde ik aan alle kanten pijn en mijn hele rug en nek zaten vast, ik voelde me zo beroerd en zo ontzettend moe. Dit word een rotdag dacht ik nog. Nou dat had ik even mis. Het werd een hele leuke dag, een dag met volop leuke dingen en veel daarvan heb ik op foto (of filmpjes) gezet. Daarom vond ik het wel leuk om er weer een plog van te maken. Kijk en lees mee.

De kinderen werden allebei vrolijk wakker. Wel fijn voor mij, want Dennis lag na een pittige dag nog even uit te slapen. Na wat rustig rondlummelen kwam ook Dennis uit bed en na zijn ontbijt en de kinderen allebei hun fruit aankleden en naar de Bouwmarkt. Onze buurvrouw had namelijk uit haar “voortuin” alle planten getrokken en daar hortensia’s gezet. Nadat wij dat zagen wouden wij dat ook. Veel makkelijker onkruid vrij te houden. Nog wat tuingereedschap erbij en inladen maar.

IMG_6357

Thuisgekomen sliep Julian al in de auto en we konden hem gelukkig zo overleggen in bed. Daarna gingen wij met ons drietjes bezig in de “tuin”. Dennis en Livia haalden alle oude planten eruit. En ik haalde het onkruid tussen de tegels weg (dit is trouwens een gewone stoep van de gemeente, die ligt direct voor de voordeur en helaas veegt de gemeente die echt nooit mee). Livia was ook druk aan het scheppen.

  IMG_6360  

Al snel kwam de buurvrouw ook buiten. Ze zag onze AH moestuintjes nog altijd ongepoot in de vensterbank staan. Dat kon ze niet aanzien, dus ze besloot om die samen met Livia te gaan poten. Ik mocht ook echt niet helpen van Livia, want dat deed zij met de buurvrouw.

Inmiddels waren we net klaar en moesten we opschieten. Over een paar minuten moesten we al bij het consultatiebureau zijn. We besloten het tuinafval maar even te laten liggen, ruimen we straks wel op. De tuin was in ieder geval weer mooi.

Zowel Livia als Julian moesten vandaag bij het consultatiebureau zijn en beiden ook voor entingen. Dat we wat te laat waren maakte niet uit, want het liep toch al uit (as usual). Eerst mocht Livia voor haar enting. De verpleegkundige leidde Livia goed af en zodra ze zei dat ze klaar was keek Livia verbaasd naar haar arm, ze had het niet eens door. Ze kreeg nog een mooie pleister erop waar ze reuze trots op is. Voor Julian hadden we een afspraak met de arts, ook zei liep behoorlijk uit, dus lang wachten. Gelukkig is er genoeg te spelen.

Nadat ze beiden klaar waren hadden we Livia een ijsje beloofd omdat ze zo’n flinke meid was, dus op naar het cafetaria waar ze erg lekker schepijs hebben. Alleen terwijl we daar zaten begon het erg heftig te regenen en onweren. We hadden geen regenhoes, paraplu en zelfs geen capuchons, en aangezien het toch al half 5 was besloten we te blijven en daar frietjes te eten. Ook dat was erg gezellig. Livia zou Livia niet zijn als we weer wat rare fratsen uitvreet terwijl Julian er ondertussen wel klaar mee is.

Na het eten regende het nog steeds, maar gelukkig niet zo hard meer. Dennis liep vlot met Julian in de buggy naar huis. Livia had zin om in de plassen te springen. Dan doe je dat toch lekker meid. Na de eerste plas was ze al vreselijk nat, maar het leverde leuke filmpjes op 🙂

Verderop zagen we nog een plas, en ik wist dat die diep zou zijn, want er zat een verstopte put onder. Aangezien Livia haar schoenen, sokken en broek toch al nat had en ze me zo glunderend aan keek mocht ze van mij ook in die springen, en dat deed ze dan ook maar wat graag 🙂

Thuisgekomen mocht ze van mij dus zo echt niet over de houten vloeren door de gang heen dus ik heb haar opgepakt en onder de douche gezet.

Daarna was het toch echt tijd om naar bed te gaan, zowel voor Livia als voor Julian, zodat wij nog even het tuinafval van de stoep konden opruimen, dat gelukkig nog niet in een modderstroom was veranderd. Wat was het weer een grappige dag vandaag.

Geef een reactie