Geluk zit in de simpele dingen

geluk

“Geluk zit in de kleine dingen” luidt het gezegde. Maar die kleine dingen zijn eigenlijk helemaal niet klein, net als dat mooie geluksgevoel, dat is groots.

Dat intense gevoel ervaar ik van dingen die zo simpel kunnen zijn. Daarom vind ik de spreuk “Geluk zit in de simpele dingen” soms wat toepasselijker.

Neem nou vanmiddag: het is ronduit rot weer. Dan kom je thuis in een warm huis, gauw die natte kleding uit en comfortabele warme kleding aan. Zodra ik de heerlijk geurende keuken binnen kwam gaf die kleine man mij zijn mooiste en vrolijkste glimlach, blij dat ik weer thuis ben. Mijn meisje wil me met haar blijheid de keuken binnenloodsen met haar wenkende handjes, tadaa! Haar manier om welkom thuis te zeggen. Gauw aan tafel zitten, om de kleine man het laatste beetje van zijn eten te geven terwijl vriendlief ons eten afmaakt. Hutspot, kan niet beter met dit weer. Na het eten beide kids lekker in bad, daar worden ze beiden zo vrolijk van. Hoe lief die twee kinderen dan tegen elkaar kunnen doen. Na het badderen geef ik Julian beneden de fles terwijl Livia boven op bed nog druk aan het klieren is met haar papa. Zodra Julian zijn fles leeg heeft en lekker soezerig op bed ligt kijk ik nog even het laatste stukje sesamstraat mee op bed met Livia. Daarna brengen Dennis en ik haar samen naar bed, soms lezen we beiden een verhaaltje voor en soms een van ons.
Daarna gaan we gauw naar beneden en beetje opruimen om daarna samen op de bank te kruipen.
Al dit is zo simpel, maar dit is geluk!

Geef een reactie