Die horoscoop die klopt

image

Mijn horoscoop en de krant van vandaag. Beiden slaan de spijker op de kop vandaag. In mijn horoscoop staan uitspraken te lezen als: ‘Als alles schreeuwt dat je het rustiger aan moet doen’, ‘Het voelt waarschijnlijk alsof je door de wolken rijdt’, ‘Je hebt vandaag de behoefte aan een pauze van alles en iedereen’, en op de krant staat groot ‘vermoeid, koppijn, prikkelbaar’.
Dit is met recht hoe ik me voel, en niet alleen vandaag, maar al dagen, weken. Ik weet niet hoe lang, zoiets gaat geleidelijk. En zeker niet door werkstress, wat het eigenlijke onderwerp van de advertorial op de krant is, allesbehalve. En ook niet door stress thuis. Toch voel ik elke dag spanning in mijn lijf, heb ik vaak hoofdpijn, ben ik erg prikkelbaar (arme Dennis), elke dag heb ik het idee dat er in mijn hoofd mist hangt. Ik verlang naar een pauze van alles (behalve dan van Dennis en mijn kids, zij zijn mijn pauze, hoewel even geen kids heel eerlijk gezegd ook wel even fijn zou zijn). Dit gevoel heb ik vooral omdat ik zo moe ben, jongens wat ben ik moe, moe en moe. Niet het moe zijn van wat nachtjes goed en lang slapen (al zou dat ook wel fijn zijn), maar gewoon moe van alles. Niet veel mensen begrijpen het als ik zeg dat ik zo moe ben, de meeste mensen weten het niet. Dat hoeft ook niet, niemand kan me er mee helpen.
Het komt wel weer goed, zeker wel. Maar die horoscoop, die klopt!

Geplaatst in de Categorie puur-IK.

Geef een reactie