Pray for Paris, pray for the world

PRAY-FOR-PARIS

Vanochtend nadat ik wakker werd zag ik al snel een hoop verschrikkelijke dingen voorbij komen op social media. Aanslagen in Parijs op de avond van 13 november 2015. 150 mensen dood en wie weet nog wel meer. Duizenden mensen direct geraakt door een verlies in de familie of vriendenkring. Honderdduizenden mensen daaromheen die het verdriet, de ellende, de angsten zien. En de rest van de wereld die meeleeft, verontwaardig, geschokt is en de angst voelt.
Vandaag is de dag dat het grootste kinderfeest van Nederland start. Een dag die vol vreugde, blijheid en onschuldigheid zal moeten zijn.
Mensen vragen zich nu af in wat voor wereld onze kinderen wel niet op moeten groeien, wat doen we onze kinderen aan. Ook ik denk hier over na. Van binnen voel ik me vandaag intens verdrietig, bang ook. Als het aan mij ligt krijgen mijn kinderen deze ellende nu even niet mee, ga ik even verder met de orde van de dag. Ze zijn nog te jong. Ik geef ze nu een onschuldige jeugd, zonder angsten, zonder groot verdriet. Bescherm ze.
Ik ga mijn best doen om op te laten groeien als lieve kinderen, met de juiste normen en waarden. Kinderen die later zullen vechten tegen geweld, kinderen die van deze huidige wereld weer een mooie wereld maken.
Als alle mama’s en papa’s in de wereld dat doen, kunnen zij hun kinderen weer een veel mooiere wereld geven

Geplaatst in de Categorie puur-IK.

Geef een reactie